Thursday, April 24, 2014

Ezra + Fay ( House of Puppet videography )

Salam korang.
just shrareing our latest job for House of Puppet Videography
the solemnization was held in Bandar Baru Bangi and the reception was held in Dewan Sri Endon Putrajaya.
Alhamdulillah , we received good feedback from our client and the guests.

the solemnization video is a same day edit video.
 https://vimeo.com/92478442
and this is the solemnization video
https://vimeo.com/92499547








for any inquiries dont hesitate to contact us
011 1295 8894 asha
011 1295 8824 apex
housezofpuppet@gmail.com

love,
asha

Saturday, March 22, 2014

The Zara Madina

Assalamualaikum...
setaun dah asha x update blog ye...
been bz since deliver zara...heeee....
asha pn x pnah post lg anything about zara kat blog asha.
my first baby is Zara Madina Bt Zarulaliff.
Zara is going to be 1 year old this 31st March.
how time flies so fast...
This is her day 1


4.1 KG normal delivery...
rasa gagah pulak asha dpat kluarkan zara thru normal delivery..hehe..
just look at her pipi.... rindunya Zara time babyy...

n this is zara thru out her first year..























alhamdulillah for a beautifull baby...
alhamdulillah zara dah mula berjalan..
zara suka buli ummi dia... dia slalu geng dgan walid dia..
haha..
xpe ummi redho..
haha..

anyways...
alhamdulillah asha dah pregnant balik for 17 weeks now..
. insy due dlm pertengahan august...
after raya hopefully.. 
pregnant kali ni xda alahan jugak sama dgan time pregnant time Zara.
tapi kli ni asha x kuat mkan mcm time zara..
especially dinne.. kadang2 mkan fries je.. or even buah jeee..
n pregnant kli ni lagi letih dr time zara.. 
maybe sbb Zara lasak sgat kot...
haha...
gender tak tau lg..
baby asha ni dua2 shy.. zara smpai beranak x tunjuk...
see how yang ni plak...

this is a video of Zara Madina time newborn... enjoy...
https://vimeo.com/65202433

n kalau korang nak video newborn for korang pny baby boleh email 
housezofpuppet@gmail.com
011 1295 8894 asha

love,
asha



Friday, March 15, 2013

My little One - Coming Soon..

salam,
Alhamdulillah... 
baru ni asha pegi check up.. doc check kedudukan baby semua.. dia ckp baby dah in the right position... so anytime je baby akan keluar.... katil baby semua dah siap.. tinggal tunggu baby je... asha nak amik kesempatan ni nak mintak maaf kalau asha ade buat salah atau tersalah cakap atau terkasar bahasa atau apa2 yg menyalahkan.... uncle2 aunt yg nk dtg melawat baby pas  baby kluar nnti sgtlah dialualukan... cant wait to meet my little one.. nnti da beranak msti rindu dia gerak2 dlm tummy.. hehe...



ehee.. iklan jap.. follow asha on instagram yea!
 lishasahar

tke care...

love,
asha

Thursday, February 21, 2013

Nikon D3200 for SALE


used Nikon D3200 for SALE
-Body
-lense 18-50 (auto focus problem tapi masih boleh pakai)
-view finder
-memory 8GB
-Battry x 1
-Charger x 1
- free nikon car sticker
plus box.
warranty masih ada.
warranty kad x isi nama lagi.

rm1800 nego.

0125253041


zoom H1 for sale


used zoom H1 for sale..
rarely used.
- zoom H1
- 2G memory
- accessories

rm 300

0125253041


l

G12 underwatercasing for sale


Used Canon G12 Underwater Housing

rm700 nego



0125253041




Wednesday, February 20, 2013

wedding videography n photography package!

assalamualaikum ,

hye guys....

WEDDING VIDEOGRAPHY

 siapa siapa yg wedding nak dekat or dalam tahun ni boleh la booking dgan puppet house .... they r new n picking up insyaallah.. sempena pembukaan buku baru diorang bg special offe for rm1400 for nikah n resepsi... rasanya dah sgt sgt berbaloi... anyway do check them out!.



facebook 

ni contoh video puppet house
http://vimeo.com/53065082



WEDDING PHOTOGRAPHY 

kalau wedding Photography carik Apai Othman Photography... dia ni tgan x tau la tgan ape... tmpat mcm mna buruk pn akan jadi cantik dlm gambar.. he is a very talented fotographer... do check him out....
ni antara gambar yg dia amik.....







contact la dia.. 

facebook 


love, 
asha

loose tops is the best

assalamualaikum,

hye guys.. 
so what do u think of loose tops?
i love loose tops so much.... very comfortable n indeed very stylish.... 
tapi skarang susah nak dapat loose top yg x jarang.. msti bnyk yg jarang.. kalau x jarang semua dia jarang blakang.. kalau x jarang blakang dia jarang kat tangan,,, hehhe..... any awesome loose tops u wanna share??? kalau ade do drop the link kat comment or kat mana mana yang korang beli.. thnk u so much....!





love,
asha

35 minggu Alhamdulillah.

assalamualaikum,

Alhamdulillah asha dah pregnant 35 minggu.. insy dlm plus minus 25th march asha deliver.. doakan asha ye... skarang baby sgt aktif... kuat responnya... hehe... best sgat rasa baby gerak gerak dalam perut... msti rindu bila dah deliver nanti... korang doakan asha n baby yer.. insyaallah asha deliver dekat hospital ppum.. baru baru ni asha pny 1st appoiment kat sana.. staff dia semua best n bgus.. diorang gelak gelak happy je buat kerja.. layan kita pn baik sgat.... asha skarang dah 35 minggu.. tp bru bru ni doc ukur perut dia kata perut awk ni mcm size 37 minggu.. suppose dr 2 minggu pny appoimnt dia awalkan jd seminggu.. sbb dia tkut ade slah calculation on weeks maybe... anyway doakan asha yer..





love,
asha